jueves, 28 de enero de 2016

Carta oberta al Sr Comin

Benvolgut Sr Comin,

m'adreço a vostè com a nou conseller de Salut del nostre Govern de la Generalitat de Catalunya. Ha arribat vostè al càrrec en un moment difícil, un moment convuls per a la nostra societat catalana, però com a conseller de Salut, el moment també és difícil per la sanitat pública en general, i per la meva professió en particular, la infermeria.


Avui una representació de la nostra professió li ha entregat un manifest conjunt, on li demanen de manera urgent un posicionament de la conselleria que vostè gestiona respecte al RD 954/2015, on es regula la indicació, ús i prescripció de medicaments per part de les infermeres. Com a persona implicada en la bona gestió de la sanitat pública i espero que coneixedora del funcionament espero de vostè una resposta a l'alçada del càrrec que ostenta, una resposta clara i contundent al ministeri en funcions respecte a les funcions que el Govern de la nostra Nació otorga als professionals de la infermeria i que legisli sobre les competències i funcions de les infermeres al respecte de la prescripció, no sols de tractaments farmacològics.

Les infermeres amb les que convisc cada dia en la meva pràctica diària tenim molta confiança posada en vosté, per fi un conseller que no és metge!!, un conseller que es pot mirar les coses des de una perspectiva dieferent allunyat del corporativisme que per desgràcia predomina en les altes esferes de l'estament que a la pràctica diària va de la nostra mà pel benefici de tots els nostres usuaris.

Rebrà vosté moltes pressions, encara més pel fet de no pertànyer al "col·lectiu", sigui fort, sigui valent i sobre tot actui amb justícia i transparència. Espero que es pugui envoltar de grans professionals de la salut que siguin conèixedors del sistema, però no d'aquells que porten anys i anys en despatxos allunyats de la tasca del dia a dia, si no d'aquells que traballem a trinxeres per treure endavant una cosa en la que creiem, una sanitat pública i de qualitat, accessible, propera i que està al costat de la població, de TOTA la població.

Salut i força!

No hay comentarios:

Publicar un comentario